Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na naše důchody budou dělat migranti

9. 8. 2018

Někdy na jaře přišla od Mezinárodního měnového fondu královská rada:
"MMF vyzývá vyspělé ekonomiky, aby problém důchodů vyřešily přijetím migrujících pracovníků."


Myslel jsem, že tohle už je obehraná písnička, která ještě nedávno zaznívala velice často, ale o které se dneska už ví, že je hodně falešná. Když jsem se podíval do diskuzí pod články k tomuto tématu, viděl jsem, že prostý lid stoprocentně chápe její nesmyslnost, ale přesto je stále vládnoucím mainstreamem periodicky vytahována. Proč? Cui bono? Odpověď na otázku, kdo z toho má největší profit, se také v těch diskuzích objevila.


Nemá cenu, abych z tohoto dělal své vlastní povídání, stačí vzorkový průřez těmi "hlasy lidu".
Nejvíc je mi ale smutno z toho, jak už se opět, jako před 30 lety začíná radikálně rozcházet to, co se oficielně hlásá, o čem se píše v novinách a co se říká mezi lidmi...

Ano, problém s důchody nás čeká, to víme:

Až půjdou do důchodu sedmdesáté ročníky, kdy se rodilo nejvíce dětí, až 170 000 za rok a na jejich důchody, budou vydělávat v té době pracující devadesáté ročníky a další, kdy se rodilo jenom 90 až 120 tisíc dětí ročně.

ale řešení se musí hledat jiné

asi pred 200 lety pracovalo zhruba 90% obyvatel v zemedelstvi. Dnes tam pracuje zhruba 3% a uzivi spolecnost lepe, nez pred 200 lety.

Stejně další generace produktivního obyvatelstva bude muset vydělávat nejen na své důchodce ale i na tyto migranty. Takže je to jako hasit oheň proudem benzínu.

To je nesmysl, protože i ten migrant v budoucnu bude potřebovat důchod, ale platit bude jen po část života.
Řešením je měnit důchodový věk podle délky dožití. Když má být dnes v důchodu polovinu doby, kdy byl přispěvatelem do důchodového systému v aktivních letech, tak se to nemůže zaplatit!

Nepracuje jich ani 5% takže kdo vyděává na důchody? Jsou to domorodí, kdo vydlává na migranty i důchody.
Tihle migranti, z nichž gramotný je jen každý třetí, IQ 70 +-10, jejichž nezaměstnanost v hostitelské zemi je kolem 90%, odmítající naučit se jazyk, opovrhující hostitelem a odmítající přijmout pravidla nové země mi rozhodně na důchod nevydělají! Nevyděljí si ani na své živobytí, celoživotně (nebo alespoň dlouhodobě) budou na dávkách (krom dalších nákladů, které zaplatí státní kasa za jejich "integraci" + další náklady na bezpečnost a řešení jejich kriminality), takže mi z mého důchodu ještě ukrojí.

Jak přesně pomůže ekonomice migrant, který nebude pracovat a zůstane na sociálních dávkách? Neukrojí náhodou těm důchodcům ještě víc?

Jak miliony lidí na dávkách uživí další miliony důchodců, to je mi záhadou.

A proč jsou tedy africké státy chudé jak kostelní myš, když mají takové pracanty schopné vydělávat Evropanům na důchod? Když zůstanou v Africe a budou vydělávat na důchod africkým důchodcům, tak nás musí AFrika během pár let ekonomicky předstihnout.

Jak může vydělat na důchody někdo, kdo nedělá?

Je to jen dovoz potenciálních voličů

Je to pouze posilování nejnižší společensko-ekonomické třídy závislé na záchranné sociální síti, ne až v důchodu, ale prakticky po celou dobu svého produktivního života.

Proč se místo nesmyslné nesystémové migrace, raději neupřednostňuje podpora rodiny? Ovšem pozor, teď to sprosté slovo - formou velkých slev na dani, nikoliv dávek?

Nemám nic proti pracujícím přizpůsobivým migrantům, naopak. Jenže tuto skupinu (Ukáčka, asiaty, atp), asi neměl MMF na mysli. jediný správný imigrant podle EU je Arab nebo africký černoch.
Musí to být PRACUJÍCÍ migranti. Ne ti, co se budou válet po koberečku a po celý zbytek života spokojeně přečkají na dávkách.

Co kdyby raději apelovala na africké státy, aby omezily porodnost?! Zdroje naší planety nejsou neomezené - a války o ně jsou na obzoru.....

Oni jsou přínosem opět jen pro TOPbyznis(meny):
Stát jim dá peníze z daní a oni je utratí. Tím se zvýší výroba, podpoří tržby korporátních nadnárodních společností a ekonomika se pohne. Krátkodobě to jde. Protože to opět zaplatí státní kasa. Z dlouhodobého hlediska je to průšvih a hlavně běžným pracujícím dlouho dopředu vyžerou právě ty důchody, o které údajně původně vlastně šlo.

Jak krátkodobě na zabezpečení migrantů vydělávají i prostí Němci. Samozřejmě toto všechno je placeno z daní, které nejdřív musely někde vzniknout v nějaké prvovýrobě:

Prakticky všichni Němci, se kterými jsem se v poslední době setkala, tak či onak profitují na imigrantech, tedy živí se v profesích které se imigrantů týkají. Až mě to vyděsilo, když jsem si to uvědomila. Byl mezi nimi VŠ učitel, křestanský kněz, který dělá vzdělávací programy o islámu, několik učitelek např. angličtiny, které učí buď děti imigrantů ve škole nebo sociální pracovníky v kurzech pro práci s imigranty, dobrovolníci kteří chtějí pomáhat a brát si imigranty do svých vilových čtvrtí a nádherných domů (toto byla právnička) a jsou úplně mimo, protože nechápou absolutně že tyto národy nemají myšlení, uvažování a chování jako pořádní a spolehliví Němci, kteří se dobelhají do práce i s bolavou nohou a to i přesto, že v nemoci berou 100 procent platu po dobu šesti týdnů, a že ho nikdy mít nebudou. Paní, která si při práci chtěla přivydělat podávání bufetových snídaní imigrantlm, ale po roce s tím praštila díky nehoráznému chování imigrantů vůči ní, kdy ji označovali za jejich služku a slušné kvalitní jídlo běžně házeli do koše...

Jak je chcete rychle zaškolit a zařadit do průmyslu?
Domorodci se na svou profesi připravují 13 až 19 let, někteří i déle. Jak tohle chcete suplovat pouhým školením? Vždyť ti imigranti ani neovládají jazyk, někteří dokonce latinku, někteří psát a číst vůbec neumí...
Než budou použitelní, aby nám mohli "vydělávat na důchody", budou ty ročníky, kterým na důchody měli vydělávat, už dávno pod drnem.
A to se vůbec nebavíme o tom, zda budou chtít!

Ironie:

Rovnou zrušme důchodové pojištění a každý si vemte domů 1 migranta a penzi máme zajištěnou.

Já jsem si radši koupil rybičky. Taky nezastanou žádnou práci, celý den se pouze plavou sem a tam, ale krmení stojí méně a jsou hezčí.

Takový migrant je prinosem jen pro neziskovky a vyrobce zabezpecovaci techniky.

Myslím že to je pouze nedorozumění. Pán z MMF se domnívá, že migranti k nám jdou, aby mohli pracovat na naše důchody, zatím co ve skutečnosti my máme pracovat na jejich.

Že jsem tak smělý: Ti migranti nestárnou, nebo kdo bude vydělávat na důchody jim?

No další migranti

Tohle řešení mi připomíná Cimrmanův výtah pro horníky bez pohonu.
...po čase zjistil, že se mu v dole hromadějí horníci.

Takže namísto toho, abychom si nastavili svoji vlastní společnost tak, aby byla dlouhodobě životaschopná, ekonomicky prosperující a schopna postarat se o staré, budeme hrát tohle letadlo, navíc s milým dodatkem, že spácháme národní sebevraždu.

Nepochybujte o tom, že to je dobré řešení:
Migranti sice take starnou, ale nekteri z nich daji pred duchodem prednost 72 pannam a 28 mladym chlapcum v raji - a pri tom jeste zaroven snizi pocet nevericich potencialnich budoucich duchodcu.