Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč se muži bojí žen?

24. 8. 2018

 


Muži se bojí "příliš dokonalých" žen - a to jak krásných a hodně "ženských", tak i inteligentních a výkonných. Mají strach, že dlouhodobě budou muset také být dokonalí. A hodně "mužští". Taková ženy totiž nedovolí "gaučing, pívíčko a pohodičku". ;-)
Dál se bojí Domin, Amazonek, Princezen Bojovnic, Údernic - prostě žen, co jsou příliš v "mužské energii". Protože takovéto ženy mají obecně muže za blbce a trubce, které používají jen pro podřadné pomocné práce a k oplodnění. Pro takovéto ženy je sex a mateřství jen další "dlouhodobý pracovní projekt".
No a pak, jak už tu zaznělo - manipulátorek a zlatokopek. Ať už manipulují pomocí čehokoli - sexu, své krásy, těhotenství, citově vydírají... atd...
A stejně tak žen - Maminek - tedy protektivně mateřských. Takových, které chtějí svého muže hlídat, opečovávat, vychovávat a (de)formovat jako svého synka.
(Ale stejně tak je hrobem partnerství, když takováto žena po narození skutečného syna veškerou péči přenese na něj a partner je odsunutý na patnáctou kolej - jen coby "zdroj prostředků" - ale to už je jiná kapitola, tohle muž většinou dopředu neodhadne, takže to není předmětem strachu.)

 Amazonky jsou ženy v mužské energii. Princezny bojovnice. Amazonka je dokonce název jednoho ze čtyř ženských archetypů podle Toni Wolfové. Žena v mužské síle používající mužské nástroje - hlavně rozum, sílu, dominanci a agresi.
Zbývající ženské archetypy jsou Matka, Milenka (Hétéra) a Kněžka (Vědma, Médium, Moudrá žena, čarodejnice... - takových názvů je více)
Nejkomičtější na tom je, že subtilnější, nedovyvinutí muži - typicky třicetiletí mamánci - pařani počítačových her sní o těhle "Princeznách bojovnicích", které znají jen ze své fantazie a obrazovky. A zároveň se jich bojí. Pokud takovou potká a troufne si na ni - přesněji ona si ho všimne - zničí ho.
Jsou to zároveň ženy Vamp(ýry) - prostě takové "mamánky", "ňunínky", "pejsánky" potřebují, hledají je, aby je vysály.
Příklad z praxe?
Dodnes se táhne aféra Nečase a Nagyové. Nečas byl klasický "ňunínek" slušňáček, který narazil na takovou Amazonku, nebo přesněji Vamp(ýru). Také s ním pěkně zametla....
Celý fór je v tom, že Amazonka Ňuňánkovi v první fázi zvedne sebevědomí už jenom tím, že si ho všimne, že s ním něco má...

Boji se ten, který nevěři sám sobě. Ten, který se boji o něco přijít, něco ztratit, změnit nebo uvolnit. 
ON se bojí, protože se na nějaké úrovni ONA bojí mužů.... a nevědomě se brání útokem mužskou energii a jde do soupeření, do střetu. Může to v ní vyvolat i muž, který se bojí užívat svoji mužskou energii třeba ze strachu, aby neublížil.

Úspěšné ženy v práci jsou jsou téměř vždy v mužské energii a tedy hodně soutěživé i ve vztahu.
Žena by si měla dovolit být někdy i ta křehká a muž tím, který ji bude chránit.
Spousta žen čeká právě na takového, vedle kterého si bude moci dovolit být ženská a křehká.

Tedy zjednodušeně řečeno: Nezralý muž se bojí zralé ženy?

Žena toužící po děcku je téměř bezezbytku identifikována s archetypem Matky. Problém je ten, že na svého (i potenciálního) partnera pak také pohlíží jako na děcko. A v podstatě z toho muže tak dělá ještě většího nezralce (kloučka), nežli skutečně je. A samozřejmě co žena očekává, toho se jí dostane :)
A skutečně zralý muž nemá potřebu dokazovat hyperprotektivní ženě - Matce, že on není tím kloučkem, o kterého se má starat. Prostě jde o dům dál. ;)
Tedy milé dámy, pokud chcete skutečně zralé muže, netvařte se na ně apriori jako jejich Maminky. Ale buďte Milenkami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář