Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedat nebo ukrást

Čtu v jedné anketě tento diskuzní příspěvek:
"Každý si myslí, že je poctivý, ale neznám nikoho, kdo by nerozkrádal veřejné rozpočty či neokrádal stát tím, že neplatí daně, jak by měl. Opravdu NIKOHO."
Zní to sice hezky, ale špatně. Ilustruji na příkladu:
Když se v kostele obchází s kasičkou na příspěvky (pro zapřísáhlé ateisty: když vybírá nějaká dobročinná organizace anebo prostě jen komedianti po představení do klobouku) také se leckdo schová v davu, aby do ní nemusel nic hodit, anebo tam hodí spoustu nejdrobnějších drobásků, aby to vypadalo jen naoko, ale pořádný příspěvek to není. Ale jistě cítíte ten rozdíl, od toho, když někdo to té kasičky nedá co by měl a mohl, oproti tomu, když někdo do té kasičky hrábne a něco, co v ní už bylo, prachsprostě UKRADNE. A co je nejhorší, když z ní krade ten, co do ní ty peníze vybírá a ještě u toho syceryvně kvílí: "Občané, podívejte se, jak je tam málo, je vaší (morální, lidskou, občanskou) povinností dávat víc... víc... víc..." 
A přitom ta ohromná díra, co je v ní, zeje přímo do jeho kapsy. A pak ten, který tohle "čerpání" do vlastní kapsy zatím povýšil úplně nejvýše, prohlásí, že "všeci kradnů..."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář