Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střední a ty další třídy

1. 1. 2014

 

 

 

 


Jsem zvědav, kdy všichni drobní podnikatelé, drobní zaměstnavatelé, živnostníci, řemeslníci atd., prostě "střední třída" - většinou OSVČ, pochopí, že už dávno nestojí v "jednotné pravicové frontě" proti "rudým levičákům" a proti "sockoidní lůze", která jim chce užírat z jejich těžce vydřených daní, ale proti oligarchicko finančnické elitě dokonale srostlé s politikou. Pro oligarchii vládnoucích finančních, bankovních, nadnárodně korporátních a politických špiček není tím největším nepřítelem bezdomovec, cikán, lumpenproletář, gastarbeiter apod., naopak ti všichni jsou vítaným rezervoárem vcelku levných volebních hlasů (lacino koupitelných za pár volebních slibů, zvýšenou minimální mzdu, či zvýšené přídavky), které pomohou zvýšit iluzi demokracie. Pro tyhle je vládnoucí establishment ochoten vytvořit zdání levicovosti a pak je předat oligarchův v pozadí, kteří je jako levnou pracovní sílu sedřou z kůže.
Skutečným nepřítelem vládnoucí oligargie a monopolních ekonomických špiček je střední třída - drobní podnikatelé a živnostníci. To je skutečná konkurence, u které hrozí, že by někdy mohla vyrůst a oligarchii nahradit. Tou konkurencí není nemyslící stádo ovcí, které jde za tím, kdo jim slíbí větší jistoty. Tou konkurencí je skupina lidí, která je schopna přemýšlet a váží si samostatnosti a svobody. To je jediná skupina, jejíž někteří příslušníci by byli schopni stávající oligarchy na jejich postech nahradit. Právě proto je tuhle skupinu potřeba co nejvíce vyždímat a zašrtit. 
Proto se, milí živnostníci a vůbec celá střední třído, ptejte "cui bono?". Když je zvýšena minimální mzda. Když je někde nějakým "proletářům" přidáváno na soc. dávkách. Když se Mládek vyjadřuje o "živnostnících parazitech". 
Komu to prospěje? Těm nejnižším? Ale kdepak. Ti jsou jen snadno manipulovatelným nástrojem. 
Prospěje to zas těm nejvyšším. Nejenže se zvýší administrativa a tím i možnosti tunelů a malých domů v rámci oligarchie, nejenže aktér takovýchto populistických kroků bude těmi nejnižšími volen, ale nepřímo to pomůže těm nejvyšším, tím, že to někomu, kdo je jejich největší konkurencí (OSVČ), uškodí. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář