Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec koukání na nahá ženská těla

4. 9. 2018

 

 

Prý Schluss. Hyperkorektní Němci ruší na soutěži krásy promenádu v plavkách.
V této souvislosti se přiznám, že v dobách svého mládí, jsem doufal, že se ještě někdy dožiju doby, kdy nahota bude naprosto běžným, přirozeným a nepohoršivým jevem. Návrat volby Miss koncem 80. let ještě za socialismu, objevení se prvních nuda pláží, posléze změna plavek na Miss z jednodílných na dvoudílné, top free pro ženy i na obyčejných plážích, miniaturizace dolního dílu plavek až na šňůrkovitá tanga... atd... mne v této naději utvrzovaly... To jsem ale netušil, že dějiny lidské kultury, morálky a lidského myšlení se neubírají lineárně, ale v kruzích (nanejvýš ve spirále), která z boku vypadá jen jako kývání kyvadla.
Tedy děkuji bohu, že mi umožnil žít v tom jednom krajním nejliberálnějším výkyvu a s touto vděčností snad dokážu přijmout i sledování toho, jak se to vše zas navrací zpátky k viktoriánské cudnosti... ale možná až do středověku... 
(a v dalším ročníku budou muset mít děvčata zahalené i vlasy... atd...)

A podle této logiky pokud se krása Miss nebude posuzovat podle jejich těla, ale krásy jejich ducha, potom prosím, aby ani sportovci nebyli hodnoceni podle rychlosti či šikovnosti, ev. ladnosti pohybů jejich těl, ale také podle antického vzoru i podle krásy a zdatnosti jejich ducha... ("tak určitě" )

 

PS:
A to si připomeňme, že před necelým rokem proběhla zpráva, že končí i polonahé holky válející se po kapotách nejrychlejších automobilů.
Závody F1 už se musí obejít bez nich. 
Co paměť sahá, byla žena ozdobou různých mužských klání, která probíhala pro dosažení slávy z vítězství ale také pro dosažení přízně přítomných žen. Je to přírodní mechanismus. I ti jeleni bojují o laně, které přihlíží... 
Rytíři si připíjeli na "rychlost našich koní a krásu našich žen".
Ale to vše, zdá se, zanedlouho začne být minulostí.
Nelíbí se to ale ani jedné straně:
"Zaměstnávání dívek patřilo po desetiletí k našim zvykům, ale domníváme se, že ty už neodpovídají našim hodnotám. Jednoznačně dnes patří k rozporu se současnými společenskými normami,“
Výroky pobouřily dívky, které přišly o velké výdělky. Na formulovém seriálu byly závislé, teď jsou na dlažbě. „Takové ty řeči, že je to pro dobro všech, že nikdo nechce vidět pěkné a sexy holky, jsou nesmysl. Být součástí formule 1 je ta nejbezpečnější práce pro ženy,“ shodují se slečny, které žádný sexismus, jak se vyjadřují vlastníci F1, necítily.
Tohle píšu s plným vědomím toho, že ty holky, které se v bikinách za pravděpodobně slušné prachy pálejí po karosériích aut, zcela naplňují definici slova "děvka".
Jde o to, že po takových holkách je prostě poptávka (vzhledem k těm slušným penězům asi nemalá) a tak se prostě najdou ty, které tuhle poptávku uspokojí nabídkou sebe. Některé to pro ty prachy udělají, některé ne.
Koneckonců vulgárně řečeno, vlastně každý vztah muž - žena je výměna plodného ženského těla za mužský přístup k prostředkům a zdrojům. Jde jen o to, jak tato směna probíhá.
Samozřejmě, že tímhle tyhle ochotné holky posouvají hranici možného a všeobecnou morálku někam dál a níž. Jenomže posunou a zvýší zákazy a omezení (neřku-li hrozby) jako je tato obecné morální povědomí? Skutečně ve své podstatě budeme o tolik morálnější, když si zakážeme nahé ženské tělo na kapotě automobilu?
Nepotlačíme jen něco, co nakonec vyhřezne někde jinde?

Takže ještě snad zakázat americkému fotbalu cheerleaders... (o nich více zde)

 

PPS:
Kdesi kdysi se objevilo: "Nařízení stanovuje, že reklamní společnosti musejí viditelně označit materiály, na kterých fotky modelek a modelů retušovaly. Úřady soudí, že reklamy s krásnými těly ideálních mužů a žen mohou normální lidé s normálními těly vnímat jako psychický nátlak. Pracovníci reklamních agentur dostávali příliš dlouho neomezený prostor,“
- a ještě bych přikázal, aby tam byl nápis: "Ministr zdravotnictví varuje: Koukání na toto krásné tělo škodí vašemu psychickému zdraví".

V Anglii jisté občany (podporované londýnským starostou) pohoršuje pohled na odhalená těla na plážích, Izraelci zakázali reklamu na plavky, Švédy pohoršují ruské sexy roztleskávačky, Norové zakázali bilboardy, na kterých je zobrazeno příliš dokonalé lidské tělo, aby se ti, kteří ho nemají, necítili frustrováni...
No když to tak půjde dál, za nějaký čas už nebudeme vědět, jak vypadá zdravé krásné lidské tělo ve své přirozenosti. Z reklamních ploch, tiskovin, a masmédií bude odstraněno, na plážích od hlavy (vlasů) k patě zahaleno a pak už jen bude zbývat odstranit "necudné" obrazy a sochy z galerií, kašen a fasád domů. A ve finále ze Sixtinské kaple konečně po pěti stech letech omlátíme Michelangelovy fresky, aby už nikoho nic nepohoršovalo, neuráželo a nikdo se necítil frustrován...

A dovedete si představit, jaké frustrace prožíváme my plešatí, když se musíme koukat vás vlasaté?!? Jak nás to hrozně pohoršuje, uráží a tramatizuje? Vždyť vy se nám svými demonstrativně upravenými účesy snažíte dokázat, že jste něco víc! Vy nás svými hustými vlasy vlastně diskriminujete! Ale přijde čas, kdy zavládne spravedlnost a protože si lidé mají být rovni, vy se budete holit i na hlavě!

(Víte, jakou mi dalo práci, najít (vymyslet) něco, v čem bych se taky cítil diskriminován, co by mě pohoršovalo a uráželo, něco, kde, bych mohl bojovat o rovnost příležitostí, něco, v čem bych mohl být marginální skupina!? A jakou mám radost, že to mám? Že někam patřím? Budu bojovat za práva nás plešatějících proti kruté diskriminaci, útisku a urážkám ze strany vlasaté většiny! ;-) )

Ale proč troškařit? Rovnou by měli zakázat knihy, obrazy, zpívání a hudbu, aby ti neschopní netrpěli mindráky, že nic takového nedokážou.
Vlastně by měli zakázat všechny reklamy na nová auta, šperky, elektroniku a šťastné rodinky v nové nemovitosti dobře pojištěné. Tedy nejen krásná těla na reklamách, ale reklamu vůbec, aby se ti, kteří si to nemohou dovolit necítili frustrováni...  A to nejen proto, ze jsou tlustí a na takové plavky nemají figuru, nejen proto, ze nemají vlasy a není co barvit a česat, ale hlavně proto, že nemají prachy na to si dotyčnou věc pořídit...

 

 

"Skandální" londýnský plakát z r. 2016


Je vaše plážové tělo připraveno?

 

 

Související: Roztleskávačky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář