Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ona věří, že on se změní

5. 2. 2022

Vstupní situace opakovaná po stotisícíprvní: Ona věří, že jeho opíjení se, chození po hospodách, házení peněz do automatů, či honění jiných ženských on z lásky k ní utne.

A moje poznámka ke všem takovým:

Milá děvčata a slečny a možná i dámy, 
proč by se kluk (zde nemohu napsat muž) měnil, proč by nezůstal takový, jakého jste si ho našly, když právě s tím, nebo přesněji i přesto, co vám vadí, jste to s ním daly dohromady?
Když na něj až později v partnerství začnete tlačit, že vám to vadí, i s tím, že ho opustíte, on to bude považovat za zradu (změnu vašeho názoru) a tedy sebe za oběť.
Takový kluk by měl od Vás všech okamžitě dostávat jasný signál: "chováš se jak prase a proto s tebou nechci nic mít". Po nějaké 24. či 189. holce, která by nad ním ohrnula nos, by mu snad došlo, že pokud něco u sebe nezmění, tak si u Vás neškrtne. Jenomže protože mnohé z Vás mají spasitelský komplex a doufají, že "on se z lásky ke mně změní", tak jste pak v partnerství nešťastné Vy, místo toho kluka v mužském těle, který vesele paří dál...

Jenomže takovéhoto kluka potřebujete právě vy, které si o sobě myslíte, že nemají velkou hodnotu, že nejste dobré samy o sobě. A tak si také podvědomě hledáte někoho méně hodnotného, pod svou skutečnou úroveň. A že si vlastně zasloužíte, abyste byla u něj až na druhém místě po alkoholu, či jiné droze. A vědomě místo sebe, se snažíte vylepšit jeho.
Jeho si přitáhly vaše vlastní slabiny. A on vám je zrcadlí.
Dokud tu budou ženy, které si neváží dost sami sebe, budou tady muži, kteří se nemusí snažit, protože jim stačí. Kdyby ty holky s povděkem nebraly to, co je, aby alespoň něco bylo, tak by to tyhle kluky přinutilo se snažit.

Je už to drahně let, co jsem od jedné nešťastné dámy na konci takovéhoto vztahu slyšel perfektně a stručně definováno celé jádro problému: "Odcházím od něj, protože má raději chlast, než mě."
A o té doby už jsem to slyšel v různých obměnách mnohokrát.
Tohle je totiž problém všech "spasitelek" (budoucích "spoluzávislých - kodependetek"): Doufají, že je jejich alkoholik bude milovat víc, než chlast. A kvůli ní ho opustí. Jenomže kolik je takových? Pár procent? A kolik z nich má tak silnou vůli, aby té ženě, kterou sice milují, alespoň občas s chlastem nebyli "nevěrní"...?

 

alkbw.jpg

 

 

PS1 (duben 2022):

Pokud to necháte dojít tak daleko, že budete muset v takovém vztahu zoufale zabojovat o přežití a vymanit se z něj, aby už jste na duši a možná i na těle nebyla krvavě zraňována, obléknete bojový krunýř Amazonky a nadlouho uzavřete své city do nedobytné věže. Dostat se pryč z této pozice "Ledové královny" (2. level) a najít zpět své něžné ženství (které je potřebné pro další plnohodnotné partnerství), je pak stejně náročné, jako bylo stát se bojovnicí a vymanit se ze spárů násilníka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář