Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí level ženy

2. 6. 2023

1. level

- Čistá (nevědomá) žena, která naletí tomu největšímu "chlapákovi", který se objeví v jejím životě, ale postupně se z něj vyklube psychopat, manipulant, násilník... Tedy v podstatě Naivka (čistá Princeznička). Pro větší úspěch zanevření na 1. level je už jako děvče zraněná ze svého dětství svým otcem.


2. level

pg_-5-detail-by-scottjc-on-deviantart.jpg

- Samostatná, soběstačná, suverénní, emancipovaná, silná žena, ale "zklamaná muži" - ona v podstatě "ty hajzly" na nic nepotřebuje a zcela se obejde bez nich. Oni "tu nebyli", "ji v tom nechali", "byli pro ni nebezpeční", "děsně jí ublížili". Přinutili ji stát se silnou a samostatnou. Naučila se vystačit si sama, postarat se o sebe. Zvládla se sama starat o děti, uživit je, chodit do práce (někdy i do více) a ještě se postarat o to, co je potřeba. Leckdy na úkor svého ženství, svého cítění. Přístupem, který se sice na začátku, na přelomu 1. a 2. levelu musela naučit, někdy doslova aby vůbec přežila, který ale na přelomu 2. a 3. levelu je už kontraproduktivní: "Všechno zvládnu sama", od sebe muže odhání. Někdy nevědomě, někdy dokonce vědomě (a je na to pyšná). Stala se z ní Amazonka (píšu s plným vědomím toho, že mnohé ženy v 2. levelu tohle označení chápou jako urážku, ačkoli v jungiánské typologii, je to oficielní a ustálený terminus technikus tohoto ženského typu).

 

3. level (který při letmém vnějším pohledu často vypadá jako první a tedy jako regrese...)

- Žena, která se (po odžití si 2. levelu) vědomě vrací opět ke svému ženství. Aby sama nebyla mužem, potřebuje věřit v muže. Cítit jeho pozornost, podporu a bezpečí. Toho, který má jasné hranice a správné hodnoty, jehož slovo odpovídá jeho činům. 

 

 

O mé třílevelové formě (teorii), která je už stará dobré čtvrtstoletí, více:

vztahové levely

3. level

stupně

koleje (podobenství 3 levelů)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář